De volgende vrouwencursus start 11 mei. Locatie Vlijmen

Wat is Krav Maga

Krav Maga is een Israëlisch zelfverdedigings- en combat systeem dat van oorsprong gebruikt wordt door de Israeli Defense Forces (IDF) en de geheime dienst (MOSSAD). Tegenwoordig wordt het ook gebruikt door onder andere de CIA, FBI, Navy Seals en de gewone burger.

De grondlegger van dit systeem is Imi Lichtenfeld. Ten tijde van de Jodenvervolging merkte hij dat vechtsport, met de nadruk op sport, in een straatgevecht niet (goed) werkt. Hij begon toen met het ontwikkelen van een realistisch en makkelijk aan te leren systeem dat we nu kennen als Krav Maga.

Bij ons leer jezelf in realistische situaties verdedigen. Denk aan meerdere of gewapende tegenstanders. Hoe doen we dat? Iedere les bieden we een aantal scenario’s aan (zie het als scenes). Na een paar jaar heb je alle scenes meerdere malen gehad en daarmee de hele “film”. Wanneer jou op straat iets overkomt, zul jij jezelf in een dergelijk scenario herkennen en weten hoe te handelen. Doordat Krav Maga uitgaat van reflexmatige bewegingen, is het voor man en vrouw, jong en oud, makkelijk en snel aan te leren.