Notice: Undefined variable: data_tekst in /srv/home/kravmaga-denboschnl/domains/kravmaga-denbosch.nl/htdocs/www/view/header.php on line 153

Notice: Trying to get property 'banner' of non-object in /srv/home/kravmaga-denboschnl/domains/kravmaga-denbosch.nl/htdocs/www/view/header.php on line 153

Wat is Krav Maga

Heb je interesse in het volgen van Krav Maga lessen? Dan heb je geluk, want de instructeurs van Self defence van Dinther bieden deze lessen aan. De Krav Maga lessen zijn te volgen in onze sportscholen in Den Bosch, Elshout en Vlijmen. Kom naar een locatie bij jou in de buurt en leer meer over deze Israëlische gevechtstraining!

Maak kennis met de oorspronkelijke vechtsport Krav Maga in Den Bosch

Vroeger als vechtsport en tegenwoordig als vorm van zelfverdediging is Krav Maga erg populair, in en buiten Den Bosch. In het verleden werden de technieken voornamelijk aangeleerd aan soldaten, maar nu kan echt iedereen het leren. Man en vrouw, jong en oud: iedereen die wil, krijgt de kans om de gevechtstechnieken van Combat Krav Maga te leren. Zelfverdediging voor vrouwen is iets wat niet onbelangrijk is, daar de kans aanwezig is dat zij zomaar lastiggevallen worden op straat. Door Combat Krav Maga in te zetten, zijn zij beter in staat zichzelf te beschermen. Ook voor kinderen is zelfverdediging belangrijk, daar zij vaak erg kwetsbaar zijn. Het beheersen van een vechtsport als Krav Maga zorgt voor een veiliger gevoel bij het kind én de ouder.

Krav Maga lessen kennen een bijzondere oorsprong
Voordat je Krav Maga lessen gaat volgen, wil je natuurlijk eerst iets meer weten over deze sport. Krav Maga ontstond als een vorm van Israëlische gevechtstraining. Het is een zelfverdedigings- en combatsysteem dat van oorsprong gebruikt wordt door de Israeli Defense Forces (IDF) en de geheime dienst (MOSSAD). Tegenwoordig wordt het ook gebruikt door onder andere de CIA, FBI, Navy Seals en de gewone burger.

Een makkelijk aan te leren systeem
De grondlegger van deze Israëlische gevechtstraining is Imi Lichtenfeld. Ten tijde van de Jodenvervolging merkte hij dat vechtsport, met de nadruk op sport, in een straatgevecht niet (goed) werkt. Hij begon toen met het ontwikkelen van een realistisch en makkelijk aan te leren systeem dat we nu kennen als Krav Maga.

Leer diverse scenario’s kennen
Bij ons leer je jezelf in realistische situaties te verdedigen. Denk aan meerdere of gewapende tegenstanders. Hoe doen we dat? Bij de Krav Maga lessen bieden we een aantal scenario’s aan (zie het als scenes). Na een paar jaar heb je alle scenes meerdere malen gehad en daarmee de hele ‘film’. Wanneer jou op straat iets overkomt, zul jij jezelf in een dergelijk scenario herkennen en weten hoe te handelen. Doordat Krav Maga uitgaat van reflexmatige bewegingen, zijn de lessen voor man en vrouw, jong en oud, makkelijk en snel aan te leren. Bekijk de tarieven voor Krav Maga indien je geïnteresseerd bent. Ben je geen fan van groepslessen? Informeer dan naar de mogelijkheden voor een privéles.

Leer Krav Maga versneld via een Intensive Krav Maga Training

Een Intensive Krav Maga Training biedt je de mogelijkheid om de basis van Krav Maga in een kort tijdsbestek te leren. Zoals de naam al zegt, is het een intensieve en uitdagende training. Er wordt fysiek veel van je verwacht, vandaar dat deze zware variant alleen voor volwassenen is. Je gaat in vlot tempo door de materie heen. Deze Intensive Krav Maga trainingen worden in kleinere groepjes gegeven dan bij normale Krav Maga lessen. Ervaring met vechtsporten of zelfverdediging is niet nodig om deel te nemen; dit leer je vanzelf tijdens de cursus. De Krav Maga gevechtstechnieken zijn erg divers. Ze zijn afkomstig van het Israëlische leger en worden inmiddels ingezet bij onder meer de CIA, FBI en Navy Seals.

Schrijf je in voor een proefles
Wil jij Krav Maga lessen komen volgen bij ons in Den Bosch, Drunen of Elshout? Schrijf je dan nu in voor een proefles. Leer alles over deze indrukwekkende Israëlische gevechtstraining via onze instructeurs. Voor vragen kun je contact opnemen via het telefoonnummer 0638336396 of 0641854451. Ook kun je een e-mail sturen naar selfdefence.vandinther@gmail.com.